Marijan Tompa

Marijan Tompa

Grafički dizajner i prepress operater (u prevodu radi nešto u štampariji). InDesign stručnjak i Chapter Representative za IDUG Subotica (InDesign User Group).

Ostali podaci o njemu nisu dostupni, jer ga tek navatasmo i ovo polje će biti blagovremeno updateovano čim saznamo više o njemu (mogao bi biti i serijski ubica a da toga nismo još ni svesni).

Web: http://tomaxxi.com E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Social Profiles

Nakon više od dvadeset dve godine od izlaska verzije 1.0, skoro dve godine od izlaska verzije Photoshop-a 12.0 bolje poznate kao CS5 i nepunih deset meseci od izlaska dopune 12.1 (CS5.5), kompanija Adobe Systems je danas predstavila novu verziju 13 (codename: Superstition) najpopularnijeg programa za digitalnu obradu digitalnih fotografija. Verujem da nema potrebe da objašnjavamo čemu Photoshop služi, to već i ptice na grani znaju! Treba napomenuti da se radi o javnoj test verziji (Public Beta) i da konačni datum izlaska još nije poznat.
http://webarena.rs/da-li-ste-sujeverni-stigao-je-photoshop-130-cs6
Pre nego što počnemo sa radom i kreiramo novi dokument, hajde da prvo pogledamo kako da podesimo neke od standardnih opcija kako bi InDesign prilagodili našim potrebama. Nerazumevanje načina podešavanja veoma često zna da zbuni korisnika. Kako pravilno shvatiti i naučiti gde su koja podešavanja i kako ih podesiti?
Veoma često me ljudi pitaju čemu uopšte služi InDesign, kad i u kojim situacijama ga koristiti, i koje su uopšte prednosti u odnosu na recimo Illustrator, Photoshop ili npr. CorelDRAW. Pa hajde da zajedno pogledamo kako i gde možemo upotrebiti InDesign, ali prvo da vidimo kako je uopšte nastao.
DreamWeb Hosting

Arena @ Twitter

Arena @ Facebook