Željko Galetić

Željko Galetić

KoOsnivač Web Arene.
Prsnuti web programer, dizajner i web neki tamo...

Diplomirani web dizajner (VTŠ NS), sa dugogodišnjim iskustvom u sklapanju web prezentacija i aplikacija. Arogantni perfekcionista koji će vam zagorčati život pridikama ukoliko se ne držite njegovih pravila. Kažu da je lud, al' nije još dokazano.

Web: http://someweblog.com/ E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Social Profiles

Umetnik kojeg smo već predstavljali, Nikola Dragaš, spremio nam je ovog puta kratku seriju novogodišnjih karikatura, koju vrlo rado delimo sa vama

Šta predstavlja web dizajn (kod nas)? Koji su trenutni svetski aktuelni trendovi u web dizajnu? Ko postavlja domaće trendove, i kakva nam je web informisanost? Ima tu svašta da se kaže i napiše, ali pokušaću da budem što kraći (neće mi poći za rukom), precizniji i napadniji, jer izgleda drugačije ne funkcioniše.

Pre nego što nastavite, skinite prezentaciju: Dizajn Revolucija

Imate sajt i hoćete da postavite onaj popularni Fejsbukov Like Box. Jedini problem je što se možda ne uklapa u dizajn sajta i remeti ga svojim izgledom. Stilizujte ga i prilagodite dizajnu vašeg sajta veoma lako. ;)

Nikola Dragaš, grafički dizajner, karikaturista i ilustrator iz Pančeva. Diplomirao na Višoj Politehničkoj Školi u Beogradu na smeru za grafički dizajn. Trenutno je zaposlen kao grafički dizajner u JP PTT Srbija u Beogradu, i član je udruženja karikaturista Srbije - FECO. Bavi se karikaturom, dečjom ilustracijom i grafičkim dizajnom, za šta je bio i često nagrađivan.

Posle raznoraznih pisanja, došao je red i da nas malo slušate. Ove godine B-link će organizovati serije manjih predavanja, sa idejom povezivanja manjih i većih regionalnih alternativnih internet grupa, u cilju njihovog predstavljanja širem auditorijumu. Kao prva od tih grupa, čije se delovanje odvija prvenstveno na internetu, u utorak 24.05.2011. u 19h u prostorijama galerije O3ONE, nastupamo mi. Pa, srećno nam bilo. :)

Da li ste znali da Skajp i Fejsbuk chat imaju skrivene smajliće? Često sam ove smajlije koristio u chatu sa prijateljima, ali nisam praktikovao da odajem kako se koriste. Ako želite da zadivite prijatelje ovim smajlijima za koje oni verovatno ne znaju, otkriću vam kako da ih šaljete. ;)

Pod nazivom Face2Face, organizovan je ovogodišnji (moj prvi) B-link, fina kulturna manifestacija koja se bavi tematikom savremenog web-a. Tema je bila društvene mreže i njihov uticaj na nas koji ih koristimo.

Ukoliko ste totalni početnik, pre nego što počnete sa bilo kojim drugim tutorijalom, preporučujem vam da se upoznate sa nekim od osnovnih termina u vezi sa web-om. Ukratko ću vam pružiti sliku šta je to u stvari web i kako funkcioniše.

Web Fest i Mi

04
dec 2010
Web Fest i Mi

Još jedan Web Fest bio i prošao. Publika i žiri odlučili. Nagrade izlivene i podeljene. Hvale i kritike tu i tamo prisutne kao i uvek. Medjutim, ne videh nikakva oficijalna javna pisanja, pa reko' aj da pucam prvi...

Da li ste spremni da zavirite u um Dušana Markovića, u svet hrabrih ratnika, čarobnjaka, vila, zmajeva i drugih magijskih bića? Upoznajte Dušana kroz seriju njegovih kreativnih radova inspirisanih slovenskom mitologijom, nordijskom sagom, ali i prošaranih modernim elementima.

DreamWeb Hosting

Arena @ Twitter

Arena @ Facebook