Andrijana Vešović - Zombijana crta twitter

13 novembar 2012
Andrijana Vešović - Zombijana crta twitter
Andrijana Vešović rođena je u Podgorici kao sasvim maleno, ali veoma jako dete. Ne može se pohvaliti da je od malih nogu želela da bude umetnik. Andrijana je htela da postane novinar, a pored pisanja bavila se crtanjem i vajanjem. U srednjoj školi se dogodio preokret, i tada počinje da se interesuje za digitalnu umetnost. Završava srednju eletkrotehničku školu, a potom upisuje Fakultet vizuelnih umetnosti u Podgorici. Danas je apsolvent na smeru za dizajn vizuelnih komunikacija.
Što se tiče interakcije sa publikom, njen najuspešniji dosadašnji projekat je Zombijana crta Twitter. Kao inspiracija za crno-belu ilustraciju poslužile su joj kreativne misli korisnika twittera. Projekat, tretiran kao pilot, star je par nedelja, a zbog velikog interesovanja i pozitivnih komentara, nastavlja da živi online sa definisanim crtačkim stilom i tipografijom.

Andrijanu i njen projekat možete pratiti na sledećim adresama zombijana-crta-twitter.tumblr.com, twitter.com/Zli_Vrac, facebook.com/ZombijanaCrtaTwitter.
Nenad Antić

Nenad Antić

Osnivač i urednik Web Arene.
UI/UX i Web dizajner, jedan od moderatora zvaničnog Joomla foruma, kao i dugogodišnji zaluđenik za sve što ima veze sa Web-om i dizajnom.

Web: about.me/nenadantic E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
DreamWeb Hosting

Arena @ Twitter

Arena @ Facebook