Web Arena i Ja

08 novembar 2010
Web Arena i Ja

Ko? Šta? Web Arena!

Ukoliko ste kojim slučajem pročitali uvodni tekst na sajtu, sve vam je jasno. Ukoliko niste, ukratko, Web Arena je tu da vam pruži odgovore na pitanja vezana za temu web-a u koju spadaju web i grafički dizajn, web development odnosno rad u različitim web tehnologijama i jezicima, rad sa grafičkim programima, pregled popularnih internet sadržaja i zbivanja, i uskoro još mnogo toga.

Toliko o Web Areni, sad malo o meni.

Web neki tamo...

Kao neko ko se web-om bavi poduže vreme, ali zbog ostalih aktivnosti nevezanih za isti nikada sa dovoljno posvećenosti da bi ostavio traga, dodjoh ovde da i ja zabeležim svoje ime u Google-tov registar kao web neki tamo...

Dakle ko sam tačno ja i koja je moja uloga u Web Areni?

Shvativši da diploma ovde i ne vredi onoliko koliko se priča i koliko bi trebalo da vredi, odustao od daljeg školovanja nakon što sam diplomirao na Visokoj Tehničkoj Školi u Novom Sadu, na grafičkom smeru, odseku za web dizajn. Tako da sam sad "Strukovni inženjer grafičkog inženjerstva i dizajna - Web dizajn" ili mi bar tako piše na diplomi. Učestvovao tj. hteo da pokrenem različite idejno veoma dobre i kompleksne web projekte (nije da se hvalim što je trebalo da budu moji), ali zbog gore spomenutih "ostalih aktivnosti" (i pre svega lenjosti) nikada sproveo iste u neko konkretno delo.

Zla žena u klimaksuMoj odnos sa Web Arenom je veoma jednostavan. Gospodin koosnivač, mišOm i tastaturom vama na usluGi. Ali pored toga, valjda ću nešto i da radim ovde? Da, pisaću tutorijale za neke od tema i pokušati da prenesem svoje znanje bilo kome koga interesuje.

Ali moja glavna uloga u Web Arena timu, titula koju mi je osnivač Arene nadenuo, je uloga zle žene u klimaksu. Pošto imam naviku, sa razlogom, da idem okolo i dernjam se na sve jer se nisu dovoljno potrudili ili uradili nešto kako treba, pa na kraju da uhvatim i ispravim sve sam, ova titula mi nekako i pristaje.

Za početak, moj zadatak je da uradim optimizaciju Arene za pretraživače (SEO), kako bismo se našli na prvom mestu kada god neko od vas ili njih (koji još nisu naleteli na Arenu ali će...) u dragom nam Google-tu ukuca neki od termina (SEO): inspiracija, web i grafički dizajn, tutorijali na srpskom, osnove programiranja, tutorijali za photoshop i tako bliže i dalje...

I da, svi opisi (ono što piše ispod svakog od nas) naših autora prolaze kroz moju recenziju (u prevodu ja napišem šta mi volja).

 

Ovo će od sada biti moja blog stranica na kojoj ćete moći pratiti neke moje (ne)zanimljive žvrlje vezane za web (bez obrade našeg lektora).

Ukoliko tvitujete (ja sad već više ne od skoro), možete me pratiti i onde: @web_neki_tamo

 

Toliko za početak, čujemo se uskoro... :)

Željko Galetić

Željko Galetić

KoOsnivač Web Arene.
Prsnuti web programer, dizajner i web neki tamo...

Diplomirani web dizajner (VTŠ NS), sa dugogodišnjim iskustvom u sklapanju web prezentacija i aplikacija. Arogantni perfekcionista koji će vam zagorčati život pridikama ukoliko se ne držite njegovih pravila. Kažu da je lud, al' nije još dokazano.

Web: someweblog.com/ E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Social Profiles

DreamWeb Hosting

Arena @ Twitter

Arena @ Facebook