Jovan Ukropina - Ilustracije

21 februar 2012
Jovan Ukropina - Ilustracije
Jovan Ukropina je ilustrator iz Beograda. Završio je Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Od 1992. godine član je škole i radionice stripa Đorđe Lobačev. Sarađivao je sa scenaristom Markom Stojanovićem na više kratkih stripova sa kojim je osvojio nekoliko nagrada, među kojima su druga nagrada na strip konkursu u Nišu i prvu nagradu Politikinog Zabavnika na konkursu SKC-a u Beogradu.

Dobitnik je nagrade IBBY na 44. zlatnom peru Beograda I Grand Prix-a na medjunarodnim salonima stripa u Leskovcu i Beogradu. Objavljivao svoje stripove u strip magazinima Strip Vilajet, Think Tank i Strip Pressing. Za časopis Blic Žena dugi niz godina realizuje strip Nevena. Za francuskog izdavača 12bis sa scenaristom Jean-Pierre Pécau-om uradio je album Là ou vivent les morts. Ilustrovao knjige za brojne domaće izdavče, među kojima se izdvajaju Narodna knjiga, Zavod za Udzbenike i Pčelica.
Više o Jovanu i njegovim radovima možete videti na njegovom DeviantArt profilu.

Dobitnik je nagrade IBBY na 44. zlatnom peru Beograda I Grand Prix-a na medjunarodnim salonima stripa u Leskovcu i Beogradu.Objavljivao svoje stripove u strip magazinima Strip Vilajet, Think Tank i Strip Pressing. Za časopis Blic Žena dugi niz godina realizuje strip Nevena. Za francuskog izdavača 12bis sa scenaristom Jean-Pierre Pécau-om uradio je album Là ou vivent les morts. Ilustrovao knjige za brojne domaće izdavče, među kojima se izdvajaju Narodna knjiga, Zavod za Udzbenike i Pčelica.Dobitnik je nagrade IBBY na 44. zlatnom peru Beograda I Grand Prix-a na medjunarodnim salonima stripa u Leskovcu i Beogradu.Objavljivao svoje stripove u strip magazinima Strip Vilajet, Think Tank i Strip Pressing. Za časopis Blic Žena dugi niz godina realizuje strip Nevena. Za francuskog izdavača 12bis sa scenaristom Jean-Pierre Pécau-om uradio je album Là ou vivent les morts. Ilustrovao knjige za brojne domaće izdavče, među kojima se izdvajaju Narodna knjiga, Zavod za Udzbenike i Pčelica.
Jelena Đoković

Jelena Đoković

Skoro pa diplomirani web i grafički dizajner. Švrlja netom i prikuplja nam umetnike, u prevodu, ništa pametno ne radi, a sumnja se da nikad i neće. Zato su drugi tu da rade za nju.

Hobi: manipulacija muškim subjektima u narodu zvanim potrčko.

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Social Profiles

DreamWeb Hosting

Arena @ Twitter

Arena @ Facebook