10 Kvalitetnih PSD Fajlova za Sve Korisnike Photoshop-a

26 februar 2011
10 Kvalitetnih PSD Fajlova za Sve Korisnike Photoshop-a

Kada vidite neke efekte na radovima u dizajnu uglavnom vas zanima kako su oni postignuti. Često dizajneri širom sveta svoje radove direktno iz Photoshop-a (psd fajlove) okače na internet kako bi to pokazali. Takve stvari takođe predstavljaju dosta dobru priliku i za one koji su relativno novi u Photoshop-u da se malo bolje s njime upoznaju i da otkriju nove tehnike koje im mogu poslužiti u daljem radu. Ovom prilikom vam predstavljam 10 radova koji mogu da vam posluže u dizajnu, a takođe možete dosta toga da naučite iz njih.

 

'Slash & Flash' Buttons

Jedan od mojih omiljenih PSD-ova sa početka rada u Photoshop-u, u to vreme jedan od retkih, ne tako klasičnih primera 2.0 elemenata. Izbor boja i osvetljenje za svaku pohvalu.
Link za download: Buttons-PSD

 

 

iTunes10

Rad domaćeg umetnika Peđe Rusića, čije su specijalnost pixel perfect ikonice. Ima se štošta i o ovome naučiti.
Link za download: d.pr/oZsL

 

 

Grungy Business Card

Uzevši u obzir da nismo kačili nikakve vizit karte niti dizajn vezan za iste, čisto da vidite kako i to izgleda. Iako se dosta češće rade u landscape orijentaciji.
Link za download: grungy_business_card

 

 

HTC HD2 Smartphone

U poslednjih par godina sa dosta pozitivnim razvojem mobilnih telefona u grafičkom smislu ljudi su počeli sve više da rade imitacije ovog tipa.To je korisno iz mnogih razloga, a jedan od njih je svakako mogućnost upoznavanja sa UI na mobilnim uređajima koji gledamo svaki dan.
Link za download: HTC-HD2-Smartphone

 

 

HTC Sense Clock

Jedna od jednostavnijih stvari izvučena iz UI-a HTC telefona, osnovni načini manipulacije sa osvetljenjem,gradient-ima i transparentnim elementima.
Link za download: HTC-Sense-Clock

 

 

Design Elements

Još jedan odličan primer pixel perfect elemenata iz web dizajna.
Link za download: Design-elements

 

 

Web UI Treasure Chest

Kolekcija velikog broja različitih web elemenata koje viđamo svaki dan na internetu, i kvalitetni primeri kako su isti odrađeni u Photoshop-u.
Link za download: WEB-UI-Treasure-Chest

 

 

Calendars

Sada već treći primer pixel perfect elemenata (primetite trend) , u ovom slučaju kalendari. Original je mnogo boljeg kvaliteta jer je preview slika smanjena.
Link za download: Calendars-PSD

 

PSP Template

Playstation PSP odrađen kompletno u Photoshop-u.
Link za download: PSP

 

 

DVD Case + Art

Primetićete dosta puta kada radite dizajn za neki promo materijal da vam je potrebno nešto na šta ćete ga "nalepiti". Ovo je jedno od kreativnijih rešenja, iako možda ne najjednostavnijih.
Link za download: DVD-Case-Art

 

 

Saturday Wallpaper

Varijacije ovakvih apstraktnih radova su raznobojna osvetljenja šarena nabacana na slike hip hop igrača i igračica koje možete videti svugde po netu ovih dana, te nije loše videti kako se rade fotomanipulacije tog tipa.
Link za download: Saturday-PSD

Strahinja Todorović

Strahinja Todorović

Novajlija u Web Arena timu i naš najmlađi šegrt. Prestao da pije i postao Photoshop entuzijasta sa social networking uptime-om preko 23 sata dnevno.

Portfolio nema al' će ga imati! Konačno je napravio neki!

Web: overfinker.com/ E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
DreamWeb Hosting

Arena @ Twitter

Arena @ Facebook